Sydänmessut LOGO 482x375

Hoida sydäntäsi, muistikin kiittää!

Sydänmessut on Suomen merkittävin sydänterveystapahtuma ja paras tilaisuus saada vastauksia kerralla maan parhailta asiantuntijoilta. Vapaa pääsy.

Sydänmessujen pääpaino on sydänterveyden ytimessä. Edistäähän sydämen hoito myös muistitoimintoja! Prof. Matti Uusitupa kysyy, onko tyypin2 diabetesepidemia taltutettavissa ja prof. Petri Kovanen opastaa kansalaisia kolesteroliviidakossa. Prof. Ilkka Pörsti kehottaa ottamaan verenpaineen vakavasti ja prof. Timo Strandberg vastaa, miten sydäntä hoitamalla ehkäiset muistisairauksia. Musiikkiteema on mukana asiantuntijanäkökulmasta: prof. Minna Huotilainen kertoo, millainen merkitys musiikilla voi olla ihmisen terveydelle. Tapahtuma päättyykin Tapiola Sinfoniettan esiintymiseen. Pääyhteistyökumppani HUS logoon HUS.

Louhisalissa järjestetään lisäksi yhdeksän muuta sydänluentoa, joista kerrotaan tuonnempana.

Merkitse Sydänmessut kalenteriisi, sillä sinun ja läheistesi sydän- ja aivoterveydelle kannattaa varata vuodesta tuo kuuden tunnin pätkä: la 13.4. klo 10 - 16. Paikkana edelleen Espoon kulttuurikeskus (Kulttuuriaukio 1, Tapiola).

Tarjolla on siis luentoja ja käytännön kokeiluja, tietoiskuja, neuvontapisteitä, terveysmittauksia. Voit osallistua elvytyssimulaatiohin, kysyä sydänlääkäriltä, saada apua eteisvärinäproblematiikkaan, välttää lääkkeiden yhteisvaikutusten sudenkuoppia, keskustella asiantuntijoiden kanssa, tutustua kiehtoviin, uuden teknologian terveysmittareihin ja lisätä hyvinvointiasi, pienin nerokkain apuvälinein. Eikä virkistystä ja kuntoutustakaan unohdeta!

Sydänmessut on järjestetty joka toinen vuosi 2001 lähtien. Vuoden 2017 messuilla ovi kävi tiheään. Kaikkien järjestettyjen messujen kävijämäärä on ollut yhteensä yli 50.000. Meillä on syytä odottaa taas 6.000 vierailijaa, etenkin kun metron myötä itäinen pääkaupunkiseutukin linkittyy joustavasti Tapiolaan.

Lisätiedot: toiminnanjohtaja Annukka Siro, puh. 050 4080949, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

S DSC01615

S DSC01641 S DSC02121

 S DSC01945S DSC05997  S DSC05805