hearts

Ehkä pitäisi, ehkä ei. Otsikko viittaa, ei vain televisiossa pyörivään lähes samannimiseen ohjelmaan, vaan myös ylipäätään television, varsinkin kaupallisten kanavien, tarjontaan.

En juurikaan katso kaikenkarvaisia reality- tai tietovisa ja -kisaohjelmia. Televisio on siitä mukava laite, että sen voi sulkea, jos tarjonta ei iske omaan makuhermoon. Silti saanen nostaa esille liudan formaatteja, jotka televisio-ohjelmia tutkiessani oikein hyppäsivät silmille.

Alla on muutamia niistä. Ei taatusti kaikkia, mutta monta kuitenkin.

The Wall, Suomi, Et sä tiedä kuka mä olen, Kymppitonni, Hyvät ja huonot uutiset, Napakymppi, Haluatko miljonääriksi, Posse, Fort Boyard, Onnenpyörä, Idols, Maajussille morsian, Unelmien poikamies/-tyttö, Ota rahat ja juokse, Ensitreffit alttarilla (useista eri maista), Hyvät katsojat, Love Island, Pitäisikö olla huolissaan, Sohvaperunat... jne jne... laittakaa lisää, kun näette. Minun sieluni ei sitänyt enempää.

Nyt selvennykseksi kaikille, etten suinkaan katsele kieroon niitä, jotka tykkäävät näistä ohjelmista. Kaikilla on oikeus katsoa ja pitää ihan mistä haluaa. Pikemminkin olen turhautunut siihen, että samantyyppistä ohjelmaa pukkaa tosi paljon. Oikeastaan ikävintä on, että samat ohjelmat siirtyvät kanavalta toiselle. Vähempikin voisi riittää, sanon minä.

En ole järin ilahtunut siitäkään, että Yle-rahoitteinen kakkoskanavamme on varsinkin viikonloppuisin suoranainen urheilukanava. Maailmassahan riittää urheilulajeja, joita innokkaimmat penkkiurheilijat eivät voi vastustaa.

En ole urheilun vihaaja, mutten ammattiurheilun varsinainen fanikaan. Vähempikin voisi riittää, sanon minä. Mutta mikäs minä olen sanomaan.

Ilman televisiotakin pärjää, onneksi. On ihan reilua todeta sekin, että telkkarista tulee ihan riittävästi katsottavaakin. Itse pidän kovasti brittisarjoista, joissa näyttelijätkin ovat ihan tavallisen ihmisen näköisiä, eivät plastiikkaihmisiksi ristimiäni superkauniita ja -komeita kansalaisia.

Ei televisionkaan takia kannata ottaa päänsärkyä. Ihan vaan rennosti!

Katsotaan!

elämän fanittaja

Raija Hallikainen

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

     Raija 500x281