hearts

Vuoden vaihtuessa ja vähän sen jälkeenkin on tapana toivottaa kaikkea kaunista tulevalle vuodelle. Onnellista uutta vuotta, parempaa huomista, rauhaisaa tulevaa vuotta. Eipä tässä voi sanoa muuta kuin että on oikeasti mukava saada ja antaa hyviä toivotuksia. Kiitos niistä.

Uskon, että olemme toivotuksinemme vilpittömiä ja sanat tulevat suoraan sydämestä. Ei tavan vuoksi, koska niin kuuluu tehdä.

Tästäpä sainkin aasinsillan aiheeseen, jota olen hellinyt mielessäni tovin. Kauniita sanoja ja hyviä toivotuksia tarvitsemme läpi vuoden. Kiitä ystävää, kerro että hän on taitava, uskollinen, ystävällinen, auttavainen tai jotain muuta mukavaa.

Huomaan itsekin, että kiittäminen, kiitollisuus on turhan usein niukka luonnonvara. Ikävät sanat ja tarpeettomat huomautukset lipsahtavat huulilta näppärämmin kuin kehut.

Nyt käsi sydämelle! Tunnetko kateuden kavalan pistoksen sisimmässäsi, kun huomaat, että naapuri on taitavampi jossain, jossa itse haluaisit loistaa? Et välttämättä, mutta jos niin…..

Jos olisin armollinen, sanoisin, että tunne on universaali. Olenkin armollinen, mutten armahda tästä viasta itseäni. Haluan olla varpaillani, mutten ole varma, onnistunko tunnistamaan kaikki kateuden kasvot.

Maailma olisi aika yksitoikkoinen, jos me kaikki loistaisimme samoissa asioissa. Omine vahvuuksinemme muodostamme hyvän kokonaisuuden. Yksi on hyvä yhdessä, toinen toisessa asiassa. Näin elämä delegoi meille tehtäviä, joista selviämme parhaiten.

Oma taiteenlajinsa on oppia ottamaan kiitoksia ja kehuja vastaan. Se taitaa itseasiassa olla kehumistakin vaikeampi laji. Enhän minä mitään…satuin nyt vain onnistumaan..ihan moukan tuuria…paistaa se päivä joskus risukasaankin. Näin se menee.

Vanha sananlasku sanoo, että kissa kiitoksella elää. Saattaa se koirakin elää, mutta tärkeää kiitos on ihmisellekin. Tiedämme kokemuksesta, että hyvät sanat kantavat kauemmas elämässä kuin vähättely.

En kannata ylisanoja enkä imeliä kehuja. Aidoilta maistuvia on mukava makustella. Sinun, minun, hänen, meidän, teidän ja heidän. Jotkut tarvitsevat kiitoksia ja kehuja enemmän kuin toiset. Kullekin tarpeen mukaan, vai mitä?

Vuoden 2019 horisonttia kiitollisena tähyillen

Raija Hallikainen

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

     Raija 500x281