hearts

Stressinhallinta. Hyvinvointi. Rentoutuminen. Rauhoittuminen. Näin määrittelee Wikipedia nykyisin aika muodikkaan Mindfullness-ajattelun.

En aio mainostaa sen kummemmin aihetta, vaan tarttua pelkästään joihinkin noista sanoista. Kaikki nuo määritteet ovat asioita, joita olisi terveellistä miettiä kukin omassa elämässään. Ainakin minun, kenties toistenkin. Varsinkin näin juhlakauden alla ja aikana olen syvästi kiintynyt rauhoittumisen ajatukseen.

En hösellä niin sanottuna juhlakautena, en sitä ennen enkä jälkeenkään, mutta moni hössöttää. Joulu tulee ja menee vaikkei laittaisi kahta tikkua enempää ristiin. Onhan tietysti aika ajattelematonta tällaisen yksineläjän mainostaa kiireettömyyttä, mutta ihan varmasti vähemmän on tässäkin enemmän.

Olen elänyt perhearjenkin, mutta päätin jo aikaa sitten, että minun jouluni tulevat ja menevät ilman suursiivousta, leivontataakkaa tai yhtään lupausta tulevalle vuodelle. Leipoa voi ja laittaa kystäkyllä, mutta vain sen verran kuin tuntuu hyvältä. Tai jaksaa syödä.

Toki työssä käyvät ja lasten arkea elävät ovat ihan oma lukunsa. Lapsiperheen viikoittaista rumbaa läheltä seuranneena antaisin erityisen mielelläni heille rauhoittumisen lahjan ja varsinkin mahdollisuuden.

Jatkuvaan menemiseen tottuneiden on usein vaikea antaa elämän kuljettaa. Miljoona kokematonta asiaa odottaa kokijaa, ja elämä tuntuu joillakin olevan kaiken aikaa toisaalla. Kiireisen mieli rientää asiasta toiseen samalla kun yksi on vielä työn alla.

Tulevista asioista stressaaminen vasta turhaa onkin. Maanantai pitää maanantaista huolen, samoin tekee tiistai ja muutkin päivät. Uskokaa pois. Toki asioihin on syytä valmistautua. Se on ihan eri asia kuin stressaaminen, joka viittaa epäilemättä epäonnistumisen pelkoon. Harvoihin mokiin maailma kaatuu, ja jos mokaa, useimmiten meille annetaan toinenkin mahdollisuus. Riskillä mennään muutenkin.

Näin keittiöpsykologi antaa elämänohjeita. Kokenut kuitenkin tietää enemmän, joskaan ei kaikkea, kuten sananlasku väittää.

Koska ympärillä kuohuu ja maailman rauha keikkuu, vaatii aika paljon pysyä tyynenä, coolina kuten voisi olla nuorekasta sanoa.

Kaikesta huolimatta, lämmin kiitos kaikille sydämen ystäville menneestä vuodesta. Rauhallista ja rentoa Joulua ja muitakin päiviä. Lupaan olla mukana taas tulevana vuonna. Yrittäkää kestää!

Hyvää alkavaa vuotta 2018!

Laittakaa palautetta jos siltä tuntuu. Sähköposti on alla.

Coolina

Raija Hallikainen

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

     Raija 500x281